Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Απολύεται «διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις»

 


Απολύεται «διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις»

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 10/2/21

Η κυβέρνηση εμμένει στην εκδικητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά, προέδρου του συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, επειδή η αγωνιστική δράση του σωματείου ενοχλεί τους κυβερνητικούς αρμοδίους και ιδιαίτερα την διοικήτρια του νοσοκομείου που ήθελε να … περάσει από ΕΔΕ ( ! ) γιατρούς και νοσηλευτές που είχαν αρρωστήσει πάνω στο καθήκον για να συγκαλύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για την διασπορά της επιδημίας COVID19 μέσα σε ένα μεγάλο ογκολογικό νοσοκομείο με ευαίσθητο πληθυσμό ασθενών.

Ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ απέστειλε χθες 9/2/21 στον συνάδελφο Κώστα Καταραχιά ένα κυριολεκτικά ΙΤΑΜΟ σε περιεχόμενο και φρασεολογία έγγραφο, το οποίο μάλιστα κοινοποιείται προς την ΕΙΝΑΠ και προς τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου. Θυμίζει αποφάσεις δικαστηρίων επί χούντας που προσπαθούσαν να «τεκμηριώσουν» πως τάχα οι διωκόμενοι δεν ήταν πολιτικοί κρατούμενοι αλλά ποινικοί εγκληματίες. Με τον ίδιο προκλητικό και καταγέλαστο τρόπο και με την ίδια χωροφυλακίστικη φρασεολογία ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Στάθης προσπαθεί να «τεκμηριώσει» πως τάχα η απόλυση Καταραχιά δεν γίνεται για συνδικαλιστικούς λόγους αλλά δήθεν για «υπηρεσιακούς» επειδή υπάρχει … πλεόνασμα γιατρών Ακτινολόγων στο ΕΣΥ ( ! ). Κι’ αυτό την στιγμή που τόσο ο «Άγιος Σάββας» όσο και όλα τα νοσοκομεία στενάζουν από τραγικές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την στιγμή που στην περίπτωση Καταραχιά η κυβέρνηση επιλεκτικά κι εκδικητικά αρνείται να εφαρμόσει την ίδια την δική της πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία η θητεία όλων των επικουρικών γιατρών της χώρας παρατείνεται ως 31/10/21.

Η εκδικητική αυτή απόλυση μεθοδεύεται ταυτόχρονα με τις εισαγγελικές και πειθαρχικές διώξεις ενάντια στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ, στην Διευθύντρια της Παθολογικής νοσοκομείου Ρεθύμνου, στους εκπροσώπους των εργαζομένων των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών κλπ, κλπ … Με την νέα έξαρση της πανδημίας να φουντώνει, η κυβέρνηση επιμένει στον ολοκληρωτικό πόλεμο που έχει κηρύξει ενάντια στους υγειονομικούς της δημόσιας περίθαλψης πριν καλά καλά στεγνώσουν τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Κικίλια. Προσπαθεί να τρομοκρατήσει, να εκβιάσει και να φιμώσει.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ. Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΦΛΕΒΑΡΗ