Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΓΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ 17-3-15


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ

Νίκαια, 17/3/2015

1.       Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας ισότιμες υπηρεσίες σε όλον τον πληθυσμό της χώρας, χωρίς αποκλεισμούς και ανισοτιμίες. Που θα εξασφαλίζει την εργασιακή – μισθολογική αξιοπρέπεια και επιστημονική εξέλιξη σε όλους τους υγειονομικούς. Που θα δίνει λύση επαγγελματικής αποκατάστασης στους νέους γιατρούς, τους σημερινούς ειδικευόμενους και στους νεοειδικευμένους, σε μόνιμες θέσεις γιατρών ΕΣΥ.
2.       Απαιτούμε την διαγραφή του χρέους της χώρας που έχει γίνει ασφυκτική θηλιά γύρω από τον λαιμό του Ελληνικού λαού, ένα χρέος που άλλοι το δημιούργησαν και άλλοι το πληρώνουν όπως αποδεικνύεται περίτρανα και με το θέμα των απλήρωτων δεδουλευμένων μας που ως τώρα προφανώς θυσιάζονται για την αποπληρωμή των «δόσεων» προς το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.
3.       Είμαστε εξοργισμένοι τόσο από την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών, όσο και από την παρελκυστική τακτική που ακολουθείται για το θέμα αυτό τόσο από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας όσο και από την σημερινή. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιανουάριο έγινε ΑΝΑΣΤΟΛΗ στην απελευθέρωση των σχετικών κονδυλίων με διάφορα διαδικαστικά προσχήματα η οποία συνεχίζεται ως και σήμερα. Αρχικά ειπώθηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και εν συνεχεία από την σημερινή, πως χρειάζεται υπουργική απόφαση για να λυθεί το θέμα. Και αυτό την ίδια στιγμή που αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες των νοσοκομείων διαβεβαίωναν πως δεν χρειάζεται τέτοια ρύθμιση, και αρκεί η απελευθέρωση των κονδυλίων. Στην συνέχεια (6/3) υποτίθεται πως υπογράφτηκε σχετική κοινή υπουργική απόφαση η οποία προωθήθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο για ΦΕΚ. Χθες (16/3) ανακοινώθηκε πως τελικά η υπ. απόφαση δεν πήγε στο Εθνικό Τυπογραφείο, αλλά στην Βουλή όπου όμως η Πρόεδρος αρνήθηκε την εισαγωγή της. Ο μεν αναπληρωτής υπουργός χθες βράδυ δηλώνει πως τελικά δεν χρειάζεται Βουλή και πως το θέμα «λύθηκε», ο δε υπουργός μας καλεί σήμερα (17/3) να περιμένουμε τροπολογία στο πρώτο ν/σχ που θα καταθέσει το υπ. υγείας στην Βουλή …
Τα παραπάνω αποδεικνύουν πως το θέμα δεν είναι διαδικαστικό, αλλά καθαρά οικονομικό – πολιτικό.
4.       Είμαστε επίσης εξοργισμένοι και για τις παρόμοιες παλινωδίες σχετικά με το θέμα των παρατασιακών ειδικευόμενων, αλλά και με την συνολικότερη κατάσταση στα νοσοκομεία.
5.      Αποφασίζουμε έναρξη επίσχεσης εργασίας από τους γιατρούς του νοσοκομείου, ειδικευόμενους και ειδικούς, από την επόμενη Δευτέρα 23/3.
Μαζί με την δήλωση συμμετοχής στην επίσχεση, οι αγωνιζόμενοι γιατροί θα υπογράφουν και αίτηση προς διευθυντές – διοίκηση να μην συμπεριληφθεί το όνομά τους στο πρόγραμμα εφημεριών μηνός Απριλίου.
6.       Καλούμε τους χρήστες υγείας, όλους τους εργαζόμενους, την νεολαία να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας. Απευθύνουμε σχετική πρόσκληση σε όλα τα εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες, τις ενώσεις συνταξιούχων, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους , όλους τους φορείς της ευρύτερης περιοχής , τους οποίους καλούμε σε σύσκεψη την Δευτέρα 23 / 3, πρώτη μέρα της επίσχεσης, 1μμ στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου.
7.       Καλούμε τον Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου να πάρει παρόμοιες αγωνιστικές αποφάσεις, καθώς τα προβλήματα είναι κοινά και άλλωστε και στους υπόλοιπους εργαζόμενους οφείλονται ομοίως δεδουλευμένες υπερωρίες – νυχτερινά με ίδια χρονική καθυστέρηση, ενώ και σε εργαζόμενους που αμείβονται μέσω ΕΣΠΑ οφείλονται δεδουλευμένα πολλών μηνών.
8.       Συμμετέχουμε το Σάββατο 21/3 στο συλλαλητήριο για τα προβλήματα υγείας στην Δ. Αθήνα, 11 πμ στην πλατεία δημαρχείου Περιστερίου.
9.       Καλούμε τους γιατρούς όλων των νοσοκομείων της χώρας να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και να προχωρήσουμε σε συντονισμό των νοσοκομειακών συνελεύσεων.  
10.   Καλούμε τους συντονιστές διευθυντές και την διοίκηση να συμμορφωθούν με τις παραπάνω αποφάσεις          και να μην υπάρξουν μονομερείς αυταρχικές ενέργειες.
11.   Καλούμε τους αρμόδιους του ΕΚΑΒ, του ΕΚΕΠΥ και του υπουργείου να πάρουν ως οφείλουν όλα τα προσήκοντα μέτρα με αφετηρία την γενική εφημερία της Δευτέρας 23/3, ώστε τα επείγοντα περιστατικά να κατευθύνονται σε άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Η ευθύνη για την ασφάλεια των ασθενών ανήκει πλήρως και αποκλειστικά στους παραπάνω αρμόδιους.


Νέα συγκέντρωση την Παρασκευή 20/3, 11 πμ., στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου