Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 19-3-15


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19/03/2015, στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γενική και ευρεία Συνέλευση νέων ιατρών. Κατόπιν εκτενούς συζήτησης αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
·         ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΟ

Μετά και την έκδοση του ΦΕΚ του σχετικού με την αποπληρωμή των εφημεριών, σήμερα 19/03/15, παραμένει ασαφές το πότε θα αποπληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες του τελευταίου 4μήνου, αλλά και των προηγούμενων ετών.

Επιπλέον, στο κομμάτι της ΠΦΥ, οι εφημερίες για τα Κέντρα Υγείας για το 2015 είναι πλήρως στον αέρα, καθώς οι ΥΠΕ δηλώνουν πλήρη άγνοια του τρόπου εκκαθάρισης και αποπληρωμής τους.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τα νοσοκομεία στα οποία δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί συνελεύσεις, να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε να ξεκινήσουν καθολικές πανελλαδικές επισχέσεις εργασίας από 01/04/15.

·         ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Για άλλη μια φορά καταδικάστηκε σθεναρά το φαινόμενο και αποφασίστηκε κάλεσμα στην ΟΕΝΓΕ να ανακοινώσει  Πανελλαδική Στάση Εργασίας για την ερχόμενη Παρασκευή 27/02/15 και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Καλούμε τους ΟΕΝΓΕ και ΠΙΣ, καθώς και τον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο να προβούν σε ποινική δίωξη κατά των δραστών.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να εκδώσει σαφή καταδικαστική ανακοίνωση, καθώς και να εφαρμόσει την πειθαρχική απομάκρυνση από τα ΤΕΠ οποιουδήποτε εμποδίζει το ιατρικό έργο καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

·         ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί ημερομηνία συνέντευξης τύπου στην οποία θα γίνει λεπτομερής αναφορά σε προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι γιατροί καθημερινά στο χώρο δουλειάς τους.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις καθώς και στις συνελεύσεις που θα γίνουν. Η κατάσταση του κλάδου βρίσκεται σε οριακό σημείο και η μη συμμετοχή πλέον σημαίνει συνενοχή στην κατρακύλα που απ’ ό,τι φαίνεται δεν έχει τελειωμό! ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!



Αθήνα, 19/03/15